Tot de namen die veel voorkomen in de Arabische wereld behoren meisjesnamen die beginnen met de letter ‘Zain’. volgorde van letters. In de verhalen van de Ouden en oude mythen vinden we altijd belangrijke vrouwelijke karakters wier namen beginnen met de letter ‘Zain’.

Zara:


De bruid.

Zaza:


Holocaust.

Stuur ons:


Vrouwelijk.

Zahira:

De heldere.

Ziona:

de mooie.

Zaya:

Tarwe.

Zumil:

Dame van Rome.

Zija:

Bescherm de overwinnaar.

Zazi:

Doornig gras.

Oude meisjesnamen beginnend met de letter Zin

Meisjesnamen beginnend met de letter Zain

 • Zakia:

  Velen maken geen onderscheid tussen de naam Zakia, die is geschreven met de letter D, en de naam Zakia waarnaar hier wordt verwezen, omdat sommige mensen denken dat ze hetzelfde zijn, maar dit is niet waar, omdat de naam Zakia in deze vorm rechtvaardig betekent. , puur, geurig en puur.

 • Zahira:

  Voordat we de betekenis van de naam Zahira leren kennen, moeten we eerst verduidelijken dat deze naam kan worden geschreven als Zahira of Zahira, en in beide gevallen heeft de naam dezelfde betekenis, namelijk een helder, vrolijk, fris gezicht.

 • decoratie:

  De betekenis van de naam Zeina varieert afhankelijk van de manier waarop deze wordt uitgesproken of de diakritische tekens in de Arabische taal, zodat we ontdekken dat wanneer de naam wordt uitgesproken als “Zeina”, dit mooi en mooi betekent, en de mannelijke naam is in dit geval Zein. , maar als het wordt uitgesproken als ‘Zeina’ is het een islamitische naam.

 • Zizi:

  De naam Zizi wordt vaak gebruikt als patroniem voor een aantal andere vrouwelijke eigennamen. Het wordt ook gebruikt als een aparte vrouwelijke eigennaam. In dit geval is de oorsprong 'Ziza', wat dikke aarde of veren betekent.

 • Zulekha:

  Een zeer oude vrouwelijke naam die bekend was bij de vrouw van de Aziz van Egypte tijdens het tijdperk van de profeet 'Joseph bin Yaqoub, vrede zij met hen. De betekenis van de naam is iemand die snel loopt en vooruitgaat.

Nieuwe meisjesnamen met de letter Zain 2024

 • Ziana:

  De naam Ziana kan van Arabische oorsprong zijn, dus de betekenis ervan is de versiering die zichzelf veel siert, of de mooie en mooie. In dit geval is de mannelijke vorm 'Zian', die als eigennaam wordt gebruikt. kan ook Koerdisch zijn, dus wordt het uitgesproken als 'Zayana of Ziyan.' In beide gevallen is het een vrouwelijke eigennaam. Betekenis van het leven.

 • Zaha:

  De naam Zaha is op deze manier geschreven of ‘Zahha’, die beide van Arabische oorsprong zijn. Desondanks heeft het twee betekenissen, waarvan er één goedaardig is, namelijk groei, uitstraling, sprankeling en verlichting, en de bron ervan is deze zaak is Zaha.

 • Bloesem:

  De naam Zahr onderscheidt zich door het feit dat hij in deze vorm zowel als vrouwelijke als mannelijke eigennaam wordt gebruikt, en de betekenis van de naam is het licht van planten en bomen, en de naam suggereert schoonheid, zuiverheid, sereniteit en lichtheid. .

 • Zerli:

  Zerli is van Perzische afkomst en betekent goud, en de naam wordt aan meisjes gegeven om schoonheid, tederheid en uitstraling aan te duiden.

Betekenis van vreemde meisjesnamen die beginnen met de letter Z

Meisjesnamen beginnend met de letter ZainMeisjesnamen beginnend met de letter Zain

Zasha:

Het is de Poolse vorm van een andere eigennaam die alleen aan meisjes wordt gegeven, namelijk ‘Sofia’. Daarom vinden we dat de betekenis van de naam Zasha dezelfde is als de betekenis van de naam Sofia, wat wijsheid is.

Zarmik:

Het is een van de eigennamen van buitenlandse afkomst, met name Armeens, die voor zowel mannen als vrouwen samen wordt gebruikt. De betekenis van de naam is oom, oom van vaderskant, tante van moederskant, zoon, neef en oom van vaderskant.

Zenid:

Het is een van de nieuwe vormen van de naam Zenobia, die van Griekse oorsprong is. Via het woordenboek met naambetekenissen hebben we geleerd dat Zenaid de Engelse vorm is van de naam Zenobia, wat schenking, geschenk en leven van Zeus betekent.

Nep:


De naam Zevih, gebruikt als vrouwelijke voornaam, betekent hert, maar de oorsprong is Hebreeuws.

Islamitische meisjesnamen beginnend met de letter Zain en hun betekenis

Meisjesnamen beginnend met de letter ZainMeisjesnamen beginnend met de letter Zain

 • Zainab:

  Sommige mensen verbinden de naam Zainab, die van Arabische oorsprong is, met de naam Zenobia, die van Griekse oorsprong is, in termen van hun respectievelijke betekenissen, maar dit is niet waar, omdat de naam Zainab bekend is in de Arabisch-islamitische geschiedenis in de Arabische betekenis, en het is de naam van een boom waarvan bekend is dat hij er mooi uitziet en een aangename geur heeft.

 • Zubaida:

  De beroemdste persoon die in de geschiedenis bekend staat als Zubaida is ‘Zubaida bint Jaafar’, de vrouw van Harun al-Rashid. De naam is een verkleinwoord van boter, dat is alles wat met groenten uit melk wordt gewonnen, en het is ook de keuze en beste ding.

 • Asceten:

  De naam “Zahda” komt van de vorm van het werkwoord “Zahda”, wat betekent dat je de geneugten en verlangens van deze wereld moet opgeven en jezelf moet wijden aan het aanbidden van God, het gehoorzamen van Hem, het verkrijgen van Zijn bevrediging en het betreden van het Paradijs.

 • Zakia:

  Zij is de rechtvaardige, de zuivere, de zuivere, de eervolle, de vriendelijke en de fatsoenlijke. De naam Zakia heeft een islamitisch karakter omdat het werkwoord van het zelfstandig naamwoord, dat 'reinigen' is, in de Heilige Koran wordt genoemd. en in de uitspraak van de Almachtige: “Hij reciteert Zijn verzen voor hen en zuivert hen” (Al-Jumu'ah: vanaf vers 2).

 • Zuba:

  De naam Zuba werd aanvankelijk gebruikt als bijnaam voor de naam Zainab, daarna werd het een aparte vrouwelijke eigennaam, maar heeft nog steeds dezelfde details als de naam Zainab.

Christelijke meisjesnamen beginnend met de letter Zin

Meisjesnamen beginnend met de letter ZainMeisjesnamen beginnend met de letter Zain

Zenobia:

Het is het geschenk en geschenk gegeven door Zeus of Gutper, de belangrijkste goden in de oude Griekse beschaving.Wat de oorsprong van de naam Zenobia betreft, het is Grieks.

Zeta:

Afgeleid van de nieuwe vorm van de vrouwelijke eigennaam van Griekse oorsprong, ‘Thérèsa’, die de betekenis van de oogster draagt ​​en in de Koptische geschiedenis bekend staat als een van de beroemdste heiligen.

Zira:

De naam Zira is van Hebreeuwse oorsprong en betekent wijzen, vooruitgaan en bewegen.

Ziet:

Er is maar één betekenis voor de naam Zizit, namelijk de fries, en de oorsprong ervan is Hebreeuws.

Zilla:

De naam Zila is van Hebreeuwse oorsprong, dus het betekent schaduw of teken. Ook kan de naam Zila tot het Pools behoren, en in dit geval is het een nieuwe vorm van de naam Teresa, wat de oogster betekent.

Babynamen beginnend met de letter Zin

Ziba:

We kunnen de naam Ziba op deze manier schrijven, zodat deze van Arabische oorsprong is, vervormd van Lupus, een vrouwelijke wolf. De naam suggereert in dit geval kracht en intelligentie, net zoals we 'Ziba' kunnen schrijven.

Bezoek ons:

De oorsprong van de naam Zorina is Slavisch en betekent goud zelf of de gouden kleur.

Zanda:

Zanda is een nieuwe vorm van de naam “Zandana”, die ook wordt gebruikt als vrouwelijke eigennaam en de oorsprong is Perzisch, wat betreft de vrouwelijke betekenis.

Zoa:

De naam Zoa is Perzisch en is afgeleid van Zo, wat zee betekent, of wordt uitgesproken als ‘Zoa’, dus het betekent farzak, wat een groot stuk deeg betekent.

Toename:

Het is een enkel stuk boter, en het is de beste keuze. Het is een van de ontwikkelde vormen van de beroemde naam ‘Zubaidah.’ Daarom vinden we dat de naam ‘Zubaidah’ van Arabische oorsprong is en islamitisch van aard is. .


Meisjesnamen die beginnen met de letter Zain en hun betekenis


We leren over de beroemdste meisjesnamen die beginnen met de letter Z, die worden beschouwd als een van de meest voorkomende namen in de Arabische regio, waar Arabieren in het verleden creatief waren bij het benoemen van hun dochters:

Meisjesnamen beginnend met de letter NMeisjesnamen beginnend met de letter N

 • Betekenis van de naam Zubaida

De naam Zubaida is een van de mooiste meisjesnamen met de letter Zin. Het is een van de authentieke Arabische namen, en er wordt gezegd dat met deze naam de boter wordt bedoeld die we uit melk halen, en boter betekent in de Arabische taal de essentie van iets, en het beste ervan. kan soms woorden betekenen die steeds minder nuttig zijn, en deze naam wordt veel gebruikt onder de bedoeïenen, op het platteland en in de Golf.Arabisch, en de reden voor de achteruitgang ervan de laatste tijd is dat het niet correct wordt uitgesproken.

 • De betekenis van de naam Zahraa

Al-Zahraa betekent helder, sprankelend, met een helder en helder gezicht. Het betekent ook een heel mooie bloem. De naam Zahraa bestaat al heel lang in het verleden, en dit verwijst naar de dochter van de Boodschapper van God , Muhammad, moge God hem zegenen en vrede schenken, Fatima Al-Zahra, moge God tevreden met haar zijn. Opgemerkt moet worden dat het een heel aparte naam is, net als in het verleden. Meisjes krijgen namen op basis van hun schoonheid, en omdat ze een heel dure naam hebben, zoals ‘Fatima Al-Zahra, moge God tevreden met haar zijn.’

Zeina betekent mooi of mooi, en deze naam is een van de namen die zeer goede eigenschappen met zich meebrengt, en het is een naam die bij iedereen erg geliefd is. Taalkundigen hebben aangegeven dat het niet verboden is om deze naam aan meisjes te geven. de naam heeft een behoorlijke betekenis, er is niets mis mee om hem aan je kinderen te noemen.

Namen van oude meisjes die beginnen met de letter Zain en hun betekenis

In deze paragraaf presenteren we je oude namen voor meisjes die beginnen met de letter Z. In het verleden noemden mensen hun dochters naar een eigenschap, of naar een god die ze aanbaden, of naar een dier dat in hun omgeving veel voorkwam. oudste van deze namen via de volgende regels:


De betekenis van de naam Zulekha


Zuleikha is een van de zeer bekende meisjesnamen uit het verleden. Het is een Egyptische naam uit de tijd van de Hyksos. De naam Zuleikha heeft zijn oorsprong als een werkwoord om uit te glijden en het betekent snel lopen. In sommige woordenboeken betekent het een glad ding dat tot afglijden leidt. Sommige geleerden waarschuwen tegen het gebruik van die naam, omdat het de naam is van een vrouw die Egypte dierbaar was. Die de Profeet van God, Jozef, vrede zij met hem, over zichzelf achtervolgde en hem gevangen zette.

Erop wijzend dat in sommige woordenboeken wordt gezegd dat de naam Zamzam een ​​ver, licht geluid betekent, of dat het veel water is, en dat sommige Arabieren het het geluid van een leeuw noemen. naam Zamzam betekent toename en overstroming, en het wordt beschouwd als een van de meisjesnamen met de letter “Zain”, die aan een put werd gegeven. In Mekka Al-Mukarramah door mevrouw Hajar, de vrouw van onze meester Abraham, vrede zij op hem, en de moeder van de Profeet van God, Ismaël, vrede zij met hem.

Zie ook: Nieuwe meisjesnamen beginnend met de letter M


Niet-Arabische meisjesnamen beginnend met de letter Zain


We leren nu over de beste namen voor meisjes die beginnen met de letter Zain, die niet van Arabische oorsprong zijn. Deze naam kwam uit Europa, Azië of Afrika, en sommige mensen noemen hun dochter graag een naam die niet gebruikelijk of wijdverspreid is in hun land.

Islamitische meisjesnamen beginnend met de letter MIslamitische meisjesnamen beginnend met de letter M

 • Betekenis van de naam Zendaya

Naam van Afrikaanse afkomst; Daarom is het meer wijdverspreid in Afrika en in sommige regio's van Europa, en de betekenis van deze naam is om anderen te waarderen door dank, liefde en respect te betuigen. Zenda is op deze manier in de Engelse taal geschreven “Zendaya”, en het is beschouwd als een van de zeldzaamste namen voor meisjes met de letter “Zen” die je in de Arabische regio kunt vinden

Een Russische naam van Griekse oorsprong die wereldwijd zeer wijdverspreid is, en het betekent leven met alles wat het in zich draagt, en in de Arabische taal heeft het meer dan één betekenis. Het is de bron van zawi of zawi, dus als we zeggen: voor Bijvoorbeeld: ‘Zijn gezicht is hoekig’, dat wil zeggen in de zin van het grammaticaliseren en afbuigen ervan, en als we zeggen: ‘De hoekigheid ervan is de eeuwigheid.’ ‘Dat wil zeggen: het heeft hem ver gebracht.’

Zila is in wezen van Afrikaanse afkomst en behoort niet tot het Westen, zoals ze zeggen, en de betekenis ervan

Onschuldig leven

Of het mooie leven.Volgens de statistieken wordt de naam Zila door 78% als voornaam gebruikt en door 22% als familienaam.

 • Betekenis van de naam Xenia

Zinnia is een Latijnse naam en wordt wijd verspreid in Europese landen. De betekenis van de naam is een mooie roos met een aangename geur. Deze naam duidt op een zachte en rustige betekenis. Opgemerkt moet worden dat deze in het Engels is geschreven manier “Zinnia”, en deze naam is weinig wijdverspreid.

Zareen is een naam van Perzische oorsprong, wat goud betekent, en het is een van de namen die we zelden tegenkomen in onze Arabische wereld… ondanks zijn mooie betekenis. Deze naam kan in het Engels worden geschreven als “Zarin” of “Zareen”, en de drager van deze naam heeft een aantal prachtige eigenschappen.

Het komt van het woord 'trots' en betekent grootheid en grootsheid, en in sommige woordenboeken betekent het uitstraling en verlichting. Sommige Arabieren geven het aan dadels die beginnen te rijpen, en deze naam heeft, in tegenstelling tot alle andere, enkele diepgaande kwaliteiten en kenmerken :

Zadi is een naam van Hebreeuwse oorsprong, en is ontleend aan het werkwoord Zad, wat overvloed of toename betekent. Het toont vrijgevigheid en vrijgevigheid, en de naam betekent oorspronkelijk prinses, en wordt in de voornaam gebruikt in een percentage van 87%. wordt gebruikt met een snelheid van 13% in de achternaam, en de naam Zadi is 497 keer wijdverspreid in de voornaam in 12 verschillende landen, de achternaam minstens 70 keer in ten minste 2 landen.

Een naam van Poolse afkomst die vaker voorkomt in Rusland, en het betekent een wijze vrouw, of een verdediger van het volk, en deze naam wordt gekenmerkt door een aantal kwaliteiten… zoals moed, scherpzinnigheid en sluwheid, zoals zij heeft gedaan. een krachtige geest, die haar helpt bij het oplossen van mysteries.


Bekende namen met de letter Zin


In deze paragraaf leren we over de belangrijkste bekende namen van meisjes beginnend met de letter Z, wiens naam onlangs op het toneel is verschenen, en hieronder zullen we deze namen presenteren:

 • Zainab, dochter van de Profeet, vrede en zegeningen zij met hem.

 • De Soedanese zanger Zainab Al-Huwairis.

 • Egyptische zangers Zahanda en Zainab Hassan.

 • De Iraakse zanger Zahoor Hussein.

 • Zahwa Arafat, dochter van Yasser Arafat, president van de staat Palestina in 1996.

 • Emirati-actrice Zarifa Tarish.

 • Egyptische kunstenaar Zubaida Tharwat.

Zo hebben we de belangrijkste namen voor meisjes leren kennen, beginnend met de letter Zin, en hebben we ook een klein overzicht van elke naam gegeven… naast de namen van beroemdheden, en de beroemdste en meest diepgaande namen die begin met Zin… Niet alleen dat, maar we hebben ook een aantal buitenlandse namen genoemd die we in onze Arabische wereld zelden tegenkomen. We hopen dat we u het gewenste voordeel hebben opgeleverd.