Een schoolradio-uitzending over de Nationale Dag van Qatar komt om de Nationale Dag van het land en vele officiële gelegenheden te vieren, en het wordt beschouwd als een van de belangrijkste segmenten waar leerlingen op deze dag naar moeten luisteren, zodat ze de waarde van het land kunnen voelen en hoe zijn status te verhogen.


Schoolradio-uitzending op de nationale feestdag van Qatar


Schoolradio-uitzending op de nationale feestdag van Qatar

Ieder jaar op 18 december viert het Qatarese volk de nationale feestdag van het land, door veel verschillende vieringen te houden ter herdenking van de oprichting van Qatar door sjeik Jassim bin Mohammed Al Thani.

Natuurlijk is deze dag een van de belangrijkste officiële feestdagen van het land, om deze geweldige dag te vieren en de Qatarese identiteit onder de mensen van één volk te benadrukken.

Daarom constateren we dat alle scholen op deze dag opzettelijk de schoolradio-uitzending houden, volledig uit liefde voor het land, dus zullen we u de belangrijkste radiosegmenten over de Nationale Dag van Qatar als volgt presenteren:


Inleiding tot de Nationale Dag op schoolradio


De radio-introductie wordt als de belangrijkste paragraaf beschouwd omdat deze alle elementen bevat en uitlegt wat deze bevat. Daarom is het volgende meer dan één voorbeeld van een inleiding op een schoolradio-uitzending over de Nationale Dag van Qatar:

In de naam van God, de meest genadige, de meest barmhartige

Moge vrede en zegeningen zij met de Boodschapper van God, de Meester van de Profeten en het Zegel van de Boodschappers. Vrede zij met jullie, mijn medestudenten, mijn vooraanstaande leraren, en de genade en zegeningen van de Almachtige God: We beginnen onze schoolradio voor vandaag uitgezonden door te bevestigen dat we een van onze belangrijkste nationale feestdagen vieren, namelijk de viering van de stichting van ons genereuze vaderland, dat we bereid waren en nog steeds willen opofferen. Met ons leven, ons geld en onze kinderen, onze geliefd land, Qatar.


Paragraaf van de Koran in

Over de nationale feestdag van Qatar


De verzen van de Heilige Koran zijn het beste om mee te beginnen op de Nationale Dag van het land, dus via onze presentatie van een schoolradio-uitzending over de Nationale Dag van Qatar, presenteren we u de belangrijkste paragrafen als volgt:

 • De Almachtige God zei in Surat Al-Hajj: “En toen Wij voor Abraham de plaats van het Huis aanwezen: 'Verdeel niets aan Mij en zuiver Mijn Huis voor degenen die eromheen cirkelen en degenen die staan ​​en degenen die knielen en neerknielen. ' En Hij kondigde aan de mensen aan: Ze komen te voet en met elk mager geweten, komend uit elke diepe vallei, zodat ze getuige kunnen zijn van de voordelen voor zichzelf en op bepaalde dagen de naam van God kunnen noemen. Hij voorzag hen van vee. zij aten ervan en voedden de behoeftigen en de armen. Laat hen dan hun lichtzinnigheid vervullen, hun geloften nakomen en het Huis omlopen. * Dat wil zeggen, en wie de heilige dingen van God vereert, dat is beter voor hem bij zijn Heer. En vee is voor u geoorloofd behalve wat u wordt voorgedragen. Vermijd dus de onreinheid van God, afgoden en vermijd valse spraak.'

 • God de Almachtige zei in een soera in Soera Al-Ahzab: “En Hij zond degenen van de Mensen van het Boek die hen vanuit hun forten hadden gesteund, neer en wierp angst in hun harten; een groep die je hebt gedood en een groep die je hebt gevangengenomen. Hoe velen zijn hun land, hun huizen, hun rijkdom en een land dat jij niet hebt betreden, en God heeft macht over alle dingen.”

Schoolradio bestaat meestal uit een groep segmenten die met grote zorg worden gekozen en voorbereid, om te passen bij de belangrijke gebeurtenissen die het land doormaakt en de verschillende gelegenheden. Daarom presenteert de radio op Qatar National Day bewust veel informatie, koranverzen en hadiths met betrekking tot het thuisland.

Naast het leren over de leiders en leiders van het land en de belangrijkste data waarop de belangrijke gebeurtenissen van het land sinds de oprichting plaatsvinden, zullen we hieronder de belangrijkste schoolradiosegmenten over de Qatarese Nationale Dag samenvatten.

Mis ook niet:

Officiële feestdagen in Qatar en de belangrijkste vakantiedata in Qatar


Kende je een fragment op de schoolradio over Nationale Feestdag?


Een van de belangrijkste segmenten op de radio, omdat het de voorkeur heeft van veel mannelijke en vrouwelijke leerlingen, omdat het belangrijke informatie overbrengt die snel en gemakkelijk bij de leerlingen terechtkomt, en bijdraagt ​​aan hun beter begrip. Als onderdeel van onze presentatie vandaag aan een school radiostation over Qatar National Day, we leren erover in de paragraaf Wist je dat het als volgt is:

 • Wist u dat de tweede heersende dynastie van het land degene was die alle stammen in de negentiende eeuw verenigde tijdens het zevende decennium van het land?

 • Wist u dat Qatar onder Brits bestuur stond en zichzelf sinds 1971 kon bevrijden?

 • Wist u dat de eerste heerser van het emiraat Qatar sjeik Mohammed bin Thani was? Hij verenigde ook vele stammen en was een van de belangrijkste en meest vooraanstaande leiders van het land. Hij stond bekend om zijn passie voor literatuur, poëzie en journalistiek. en de Arabische taal.

 • Wist u dat sjeik Jassim degene was die in het begin de staat Qatar heeft opgebouwd en gevestigd, en dat hij in veel verschillende conflicten en oorlogen is verwikkeld om zijn thuisland te verdedigen?

 • Wist u dat sjeik Abdullah bin Jassim de eerste was die een oliebron in het land heeft gegraven, en dat hij bekend stond om zijn religiositeit, goede zeden en uitgebreide kennis?

 • Wist u dat de eerste persoon die de titel van bevel kreeg “Ahmed bin Ali Al Thani” was, een van de beroemdste heersers van de staat Qatar, en op de vijfde plaats staat.

 • Wist u dat de eerste persoon die verschillende overeenkomsten en discussies voerde om olie te winnen in Qatar en deze op de markt te brengen, Sjeik Khalifa Al Thani was, en dat hij tijdens zijn bewind in het land ook de eerste universiteit oprichtte.


De nobele hadith in

Schoolradio-uitzending op de nationale feestdag van Qatar


De Sunnah van de Profeet is een van de belangrijkste religieuze referenties waar we na de Heilige Koran naar kunnen verwijzen om meer informatie om ons heen te leren, en uit veel van de hadiths van de nobele Profeet is gebleken dat hij het land herdacht waarin hij werd geboren en hij verdedigde het en accepteerde niet dat het door woord of daad werd verontreinigd. Als onderdeel van onze schoolradiopresentatie op de Nationale Dag van Qatar, presenteren wij u het Edele Hadith-segment als volgt:

 • Op gezag van Abu Hurairah, moge God tevreden met hem zijn: “Als de mensen de eerste vruchten zagen, brachten ze die naar de Profeet, moge Gods gebeden en vrede met hem zijn, en toen de Boodschapper van God, moge Gods gebeden en vrede met hem zijn, vrede zij met hem, nam ze aan, hij zei: O God, zegen onze vrucht voor ons. En zegen onze stad, en zegen onze ontberingen, en zegen onze steden voor ons. Oh God, Abraham is uw dienaar, uw vriend en uw profeet, en ik ben uw dienaar en uw profeet, en hij riep u naar Mekka, en ik nodig u uit naar Medina op dezelfde manier waarop hij u naar Mekka riep, en hetzelfde met hem. Hij zei: Dan roept hij zijn jongste kind en geeft hem die vrucht.

 • Op gezag van Abdullah bin Omar: “De Boodschapper van God – moge Gods gebeden en vrede met hem zijn – bad voor zonsopgang, wendde zich toen tot de mensen en zei: Oh God, zegen onze stad en zegen onze steden en ons land voor ons “Oh God, zegen ons heiligdom en zegen ons onze Levant. Een man zei en in Irak, dus hij bleef stil, daarna bleef hij stil. Hij herhaalde wat de man zei: “En in ons Irak”, en hij bleef stil. Toen zei hij zei: “O God, zegen onze stad en zegen onze dorpen en steden voor ons. O God, zegen onze Levant. O God, maak met de zegen een zegen. Bij Degene in Wiens hand mijn ziel is, er is geen stad of een haven zonder twee engelen die het bewaken totdat ze ernaartoe trokken.


Informatierubriek over Nationale Dag


Nationale gebeurtenissen in het land vernieuwen de geest van trots in het thuisland en het gevoel van de waarde van zijn territoriale integriteit. Door onze kennismaking vandaag met schoolradiosegmenten over de Qatari National Day, ontdekken we dat de informatie een van de belangrijkste is. segmenten waar studenten aandacht aan moeten besteden, en die patriottische gevoelens in hen versterken, en dit segment wordt als volgt gehouden:

18 december

De nationale feestdag van de staat Qatar wordt gevierd.

Alle leiders en commandanten die het land hebben geregeerd, worden in volgorde vermeld, waarbij alle fasen van de strijd en inspanningen worden vermeld om het land te brengen tot wat het nu is.

1878

Na de oprichting van de staat werden veel havens geopend en werd er gewerkt aan de bouw en ontwikkeling van schepen, en Qatar was een tijdlang afhankelijk van deze handel.

3 september

Qatar is een van de belangrijkste landen geworden binnen de Samenwerkingsraad van de Golf, waartoe ook veel andere Golfstaten behoren.

Mis het ook niet: Weet jij wat de hoofdstad van Qatar is?


Poëzie over Qatar op schoolradio


Er zijn veel verschillende manieren waarop je je nationale gevoelens kunt uiten, en dichters en taalexperts vertrouwen hiervoor op poëzie omdat het innerlijke gevoelens op een expressieve en eerlijke manier kan beschrijven, dus als onderdeel van onze presentatie vandaag voor een schoolradio station over Qatari National Day, presenteren wij u poëzie over de dag. Qatar National Bank, als volgt:

Vandaag is het Eid en het wordt geteld als de derde Eid

Alle mensen zijn het hele jaar door blij

Oh mijn vaderland, jouw dagen getuigen van Siyad

En de vlam voor mij, o vrijgevigheid, is ontstoken

Amjad en commandant Hamad Sheikh Majad

Het goede in het hart van de hemel is toegestaan

Voor het goede, een palm die je tussen de paarden plant

Uw aanwezigheid is een zaadje en de harten van uw mensen zijn de plaats ervan

O mijn heer, bloed is goedkoop en er is geen terugkeer mogelijk

Hij spaart, ook al is het duur, het is voor hem toegestaan

Als ik er veel poëzie over zou zeggen, zou het niet serieus zijn

Poëzie staat voor het vaderland en buigt ervoor

Eeden, O Staat Qatar, zijn niets nieuws

Het thuisland van elke burger ligt in de schaduw

Dit land werd door God gewild

Elaine blijft haar laatste onafhankelijke ademOprechte woorden van liefde over de staat Qatar


De meest nauwkeurige uitdrukkingen kunnen de gevoelens van de burger op die dag uitdrukken, als ze in de juiste stijl en bewoording zijn geformuleerd. Daarom presenteren we u vandaag, via onze kennismaking met schoolradiofragmenten over de Qatarese Nationale Dag, de belangrijkste van deze woorden als volgt:

 • In ons geliefde land koesteren we deze dag, die teruggaat tot de stichting van het trotse thuisland onder leiding van authentiek leiderschap dat altijd heeft gewerkt aan de renaissance van het land.

 • Alle lucht in de wereld verfrist de harten, behalve de lucht in onze trotse staat – het emiraat Qatar – omdat deze niet alleen de harten verfrist, maar ook iedereen die het inademt eraan verslaafd maakt en van de geur ervan houdt.

 • Het geliefde emiraat Qatar, op deze dag die teruggaat tot de oprichting van onze trotse staat, tonen we onze trots op het land en zijn grote geschiedenis en dragen we gedichten voor over onze liefde ervoor.

 • Gelukkig nieuwjaar voor ons geliefde land. Gelukkig nieuwjaar voor het Qatarese volk. We vragen God om hen altijd te laten bewegen in de richting van ontwikkeling en beschaving voor hun land.

 • Op deze speciale dag feliciteren wij onszelf met ons prachtige land dat ons verenigt in zijn bescherming en ons er trots op maakt en op de genereuze geschenken die het ons met alle liefde schenkt.

 • Wij, de zonen van dit trotse land, staan ​​elke dag op en reageren met een veilig en gerust hart op kennis, uit liefde voor dit land dat ons heeft voortgebracht en ons tot goede burgers heeft gemaakt op het hoogtepunt van patriottische gevoelens.

 • Onze vroege voorouders verenigden hun gelederen en verzamelden hun woorden om het land te vestigen en er een belangrijk land van te maken dat trots oproept, en zij lieten de verantwoordelijkheid om het land met onze ogen te behouden aan ons over.

Mis het ook niet: Hoeveel Al-stammen zijn er in Qatar? Wat is de oorsprong ervan?


Conclusie van een schoolradio-uitzending op de nationale feestdag van Qatar


Schoolradio-uitzending op de nationale feestdag van QatarSchoolradio-uitzending op de nationale feestdag van Qatar

Hier hebben we het einde bereikt van de schoolradio-uitzending waarin we samen de Dag van de Overwinning en de Trots van de Qatari-burgers vieren, en we vragen de Almachtige God om onze vreugde te bestendigen, de vrede van ons vaderland voor ons te bewaren en de Almachtige God voor ons te bewaren. leiders van het land met alle goedheid en van al het kwaad en kwaad. Moge God ons veilig, beveiligd en voorspoedig houden.

Op de Nationale Dag willen alle scholen in Qatar graag veel paragrafen presenteren waarin het belang van het thuisland wordt uitgelegd en hoeveel het door stadia van strijd en strijd is gegaan om ons stabiliteit in het leven te brengen.